T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Antalya Bilim ve Sanat Merkezi

KÜTÜPHANELER HAFTASI ETKİNLİĞİ

Merkezimiz Z-Kütüphanesi´nde 52. Kütüphane Haftası etkinliği yapıldı. 

Merkezimiz Z-Kütüphanesi´nde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımlarıyla 52. Kütüphane Haftası etkinliği yapıldı. Uzm. Edebiyat öğretmenimiz Aydın YÜKSEK ve Uzm. Türkçe öğretmenimiz Habibe GEZER´in hazırlamış olduğu programda;

"Kitapların, Kütüphanelerin ve okumanın sevdirilmesini; bilgi sahibi olmanın ve sağlıklı iletişim kurmanın önemini konu edinen Kütüphane Haftası her yıl Mart ayının son pazartesi ile başlayan hafta boyunca kutlanmaktadır. Geleneksel hale gelen haftamızın bu yıl 52. 'Küresel Anlayış ve Kütüphaneler' ana temasıyla kutlandı.

                

 "Kitapları seviyor musunuz? Öyleyse hayatınız boyunca mutlu olacaksınız" ~ Jules Chore

                    

"Kitap dolu bir kitaplık, bir bilim adamına en güzel bir bahçeden daha güzeldir" ~ Yehuda Tibbon

"Kitaplar çoğunlukla kitabı yazan kimselerin en iyi duygularını, en doğru düşüncelerini, en sağlam kanılarını, en temiz umut ve ülkülerini taşırlar" ~Victor Hugo

               

"Size en çok yardım eden kitaplar, sizi en çok düşündüren kitaplardır" ~ Teodor Walker

Merkez Müdürümüz Arif AYDENİZ´in 52. Kütüphane Haftası Mesajı: ´Çağımızda bilgi iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve kullanımın artması bilgiye erişimi kolaylaştırmış, ancak sosyo-ekonomik farklılıklar bilgiye erişimde eşitsizliği de beraberinde getirmiştir. Bilgi edinmenin yanı sıra edinilen bilginin kullanılmasındaki beceri bilginin gücünü tartışmasız bir biçimde ortaya koymuştur.

Kütüphaneler üretilen bilginin herkes tarafından kullanılmasını ve bilgiye ulaşmadaki engellerin ortadan kaldırılmasını sağlayan bir kurumdur. Bunun için kütüphaneler kendini sürekli yenileyen, bilgi iletişim teknolojilerini kullanan, öğrencilerin yaşam boyu öğrenme, bağımsız karar verebilme, bilgi, eğitim ve kültürlerini geliştirme, dinlenme ve özgür zamanlarını değerlendirme, bireysel ve toplumsal gelişim için gereksinim duyulan bilgiyi hiçbir ayırım gözetmeden ve bedelsiz sağlayan birer kültür ve yaygın eğitim kurumu olmuştur. Kütüphaneler her yaşta ve sosyo-ekonomik düzeydeki insanlara hizmet vermektedir.

Bilginin bilgi kaynaklarından elde edilebilmesi, kişilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmesiyle mümkündür. Bu sebeple çocuklar okul çağından önce  ailesi tarafından, okul çağına geldikten sonra da öğretmenleri tarafından kitap okumaya, araştırmaya bu kaynakları kolayca sağlayabileceği kütüphanelerine yönlendirilmelidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; 52. Kütüphane Haftasını; kendinizi geliştirme ve değiştirme olanağı sunan iyi kitaplarla dost olmanız dileğiyle kutluyor, tüm öğrencilerimizi kitap okumaya ve Z-Kütüphanemize davet ediyorum´ dedi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.03.2016 - Güncelleme: 27.06.2021 00:40 - Görüntülenme: 529
  Beğen | 0  kişi beğendi