T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Antalya Bilim ve Sanat Merkezi

Antalya Bilim ve Sanat Merkezi

TARİHÇE

     11 Mart 2009 tarihinde Konyaaltı ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu binasının 3. Katın geçici olarak hizmete açılan Antalya Bilim ve Sanat Merkezi, öğrenci tanılamasını yaparak 1 Nisan 2010 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Devam eden süreçte ilimiz milletvekilleri, bürokratların girişimleri ve gayretleri ile bağımsız olarak kendi binamız yapılmış 2014 yılı Temmuz ayı itibariyle hâlihazırdaki binalarımızda eğitim-öğretim faaliyetimizi sürdürmekteyiz.

 

ANTALYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ

     Antalya Bilim ve Sanat Merkezi,  ilköğretim ve orta öğretim kurumlarına devam eden üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı bir eğitim kurumudur.

 

MİSYONUMUZ

     Biz,

     Türk Milli Eğitiminin amaç ve İlkeleri doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılâplarını benimseyen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine bağlı, çağdaş, laik, demokratik, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, bireysel ve toplumsal sorunları tanıyan ve bu sorunlara çözüm yolları arama alışkanlığı kazanmış, kendine güvenen aydın ve erdemli bireyler yetiştirmek için varız.

 

VİZYONUMUZ

     Eğitim ve öğretim süreci içinde; " Yaşadığı Toplumun Değerlerine Saygı Gösteren, kendisine, Ailesine ve Ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getiren, Haklarını koruyan ve başkalarının haklarına saygı gösteren, bireylerin yetişmesi için;

      Demokratik yönetim anlayışı içinde çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, teknolojiye, değişim ve gelişime açık, yerel ve ulusal başarılara imza atan örnek bir kurum olabilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2013 - Güncelleme: 01.12.2020 19:26 - Görüntülenme: 5590
  Beğen | 0  kişi beğendi