Mrt

Lars Kloppenburg'a,

Deniz Can, Sara Gashi'ye ,Venus Şekerci  Jeanny Steffan'a,

Elif Uslu,Jana Römer'e  evsahipligi yapmıştır. Bu proje, öğrencilerin kültürel alışveriş, dil becerileri gelişimi ve uluslararası işbirliği fırsatlarına katılımını amaçlamaktadır.

Şbt

2024 YILI LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI KONYA BÖLGE SERGİSİne merkezimizden 9 proje davet edilmiştir. Yazılım alnında 2, Değerler Eğitimi alanında1, Teknolojik tasarım alanında 2, Matematik alanında 2, Tarih alanında 2 proje ile Bölge sergisine katılacak olan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor Bölge Finalinde başarılar diliyoruz. Antalya ilinden toplam 55 proje bölge sergisine davet edilmiş olup kurum bazında 9 projeyle en çok davet alan kurum olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Şbt

Danışmanlığını Merkezimiz öğretmenlerinden Emine OLGUN’un yaptığı Steam Etkinlikleri ve problem çözme becerileri  kapsamında  destek grubumuzca  yapılan  Serenderler.

Ock

Merkezimiz tarafından yürütülen başarılı projeler ve çalışmalardan dolayı Merkezimiz'i temsilen Merkez Müdürümüz ARİF AYDENİZ'e İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih KAYGUSUZ tarafından plaket verildi.

Ock

Geleneksel dönem sonu dinletisi ve veli toplantısı okulumuzun konferans salonunda yapıldı. Repertuar, öğrencilerimizin bu dönemde çalıştığı eser seçkisinden oluşturuldu. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Kuruculuğu okulumuz İngilizce öğretmeni Nasiye Yamaç Şahin tarafından yapılan Wellbeing Champions:Nurturing Happiness at School eTwinning projesi   ortaokul  öğrencileriyle  İtalya, Almanya,Yunanistanda bulunan okullarla  yürütülmeltedir. Projenin genel amacı ortaokul öğrencilerinin akademik başarılarına ek olarak, duygusal, sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyerek genel iyi oluşlarını artırmaktır . Proje, 2023 Eğitim Vizyonundaki “Yabancı Dil Eğitimi”, “Öğrenim Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm”, “Ortaöğretim Programında Akademik Bilginin Beceriye Dönüştürülmesi” ve STEM kriterlerine uymaktadır.

Ock

Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından British Council ve Sabancı Vakfı iş birliği ile yürütülen Birlikte İngilizce (English Together) projesi  İngilizce öğretmenlerimizin sürekli meslekî, alan ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla yürütülmektedir. Proje kapsamında yerel ihtiyaçlara göre yabancı dil eğitim ve öğretim süreçlerinin şekillendirilerek, niteliğin artırılması ve öğrencilerin İngilizce dört dil becerisinin desteklenmesi için İngilizce öğretmenlerinin kullandıkları öğretim yöntem ve tekniklerini geliştirmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.Bu amaçla  okulumuzda ,Kepez’de bulunan İngilizce öğretmenlerimize,  Kurum Müdürümüz Arif Aydenız’inde katıldığı,projede  eğitim görevlis i olarak yer alan  Nasiye Yamaç Şahin tarafından  ‘’Öğrencileri sınavlara hazırlamak,içsel ve dışsal motivasyon kaynakları’’ konusunda eğitim verilmiştir.

Ock

İkokul Müdürlerine, Sınıf Öğretmenlerine ve Rehber Öğretmenlerine yönelik Merkez Müdürümüz Arif AYDENİZ tarafından Bilsem Tanılama Süreci Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Ock

Antalya Barosuna kayıtlı avukat Baki Topçu öğrencilerimize Değerler Eğitiminde yer alan kavramlardan  "Adalet" hakkında öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulunmuştur. Öğrencilerimizin merak, ilgi ve sorularıyla gerçekleşen sunumda ayrıca sembolik alarak öğrencilerimiz avukatlık cübbesi gitmişlerdir. Sayın Baki Topçu'ya teşekkür ederiz.

Ock

Antalya Bilim Sanat Merkezi TÜBİTAK Gözlemevi  BİTOM' da bilim gezisinde .Güneş teleskobu ile gözlem yaptık  ve değerli bilim insanlarımızdan  gökyüzü ve uzay bilimleri hakkında bilgiler edindik .

Öğrencilerimiz Yeniden Karagöz Hacivat oyunuyla buluştu

Geleneneksel halk tiyatromuzu ögrencilerimize tanıtmak ve sevdirmek amacıyla dört yıldır sürdürdüğümüz etkinliklerimize bu yıl da devam ediyoruz.

Antalya Devlet Tiyatrosu  ve Karagöz Hacivat Gölge oyunu sanatçısı (Hayalî)Durmuş Benli'nin bugünkü sunumunda ögrencilerimiz   keyifli anlar yaşadı.

Önümüzdeki süreçte gerek atölye çalışmaları, gerekse ortaoyunu ve meddah gösterileriyle halk tiyatrosunu tanıtmaya devam edeceğiz.

Ara

Çinin başkenti Pekin'de 50 ülkeden 1976 kişinin katılımıyla gerçekleşen ve dünyanın en prestijli Uluslararası robotik yarışmalarından biri olan Robot Challenge 2017'de Antalya Bilsem öğrencilerimizin ürettiği robotlar dünya birinciliği ve ikinciliğini kazandı.

Ara

Merkezimizde, 5. sınıf velilerimize yönelik merkez müdürümüz ARİF AYDENİZ tarafından"Özel Yetenekli Çocuğum Var" konulu seminer verildi.

Ara

Merkezimizde, ikinci üçüncü ve dördüncü sınıf velilerimize yönelik merkez müdürümüz ARİF AYDENİZ tarafından "Özel Yetenekli Çocuğum Var" konulu seminer verildi.