T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Antalya Bilim ve Sanat Merkezi

Antalya Bilsem Sanat Birimi İtalya´da

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA1) projemiz "BİR RENK, BİR SES, BİR SÖZ "Sanatta Minimalizm" İtalya´da...

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti "BİR RENK, BİR SES, BİR SÖZ "Sanatta Minimalizm" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında gerçekleşti.

 İtalya Torino´daki ISTITUTO COMPRENSIVO MARCONI ANTONELLI - TORINO okulu, dört öğretmen ve bir yönetici ile iş başı gözlem için 3 Nisan -8 Nisan 2016 tarihleri arasında ziyaret edildi.

Gerek sanat eğitimi, gerekse halen yürüttüğümüz proje nedeniyle örnek çalışmalar yürüttüklerine tanık olduğumuz bu okul ile yapılan çalışmalar, özel ve üstün çocukların eğitiminde katılımcı öğretmenlerimizin eğitim verme süreçlerine olumlu katkı sağladı.

Misyonumuz öğrencileri hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştirecek sınıf içi ve dışı proje ve etkinliklerin düzenlenmesidir. Bu bağlamda kurumumuz sanat alanı öğretmenleri BİR RENK, BİR SES, BİR SÖZ    "Sanatta Minimalizm projesini gerçekleştirerek sadece Avrupa kaynaklı minimalizm akımına uygun eserleri değil aynı zamanda Avrupa´da sanat eğitiminde kullanılan yöntem ve teknikleri yerinde görme olanağı buldular.

Türkiye'deki  sanat eğitimi uygulamalarının  katılımcı ülkeyle paylaşılmasıyla ,ülkemiz  eğitim uygulamalarının da tanıtılmasını sağladılar.

 

Sanat projesi aynı zamanda, iki şehir arasında kültürel köprü kurulmasına da vesile oldu.

               













Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2016 - Güncelleme: 27.06.2021 00:34 - Görüntülenme: 533
  Beğen | 0  kişi beğendi