Doğal Hayat Müzesi Kurulum Çalışması

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa YAVUZ ile Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi Başkanı Hacer AKDAĞ Müze kurulumu için ziyarette bulundular...

Biyolojik zenginliğin korunması için bilimsel araştırmalarla, Türkiye'nin biyolojik zenginliği ayrıntılarıyla saptanmalı, her tür için alınacak önlemler belirlenerek bunlar etkili şekilde uygulanmalıdır. Öğrencilerimizde bu bilinci uyandırabilmek ve onların değerlerine sahip çıkmalarını sağlayabilmek amacıyla "Doğal Hayat Müzesi" çalışmalarını merkezimizde başlattık. Flora ve Fauna Bölümünden oluşacak olan "Doğal Hayat Müzesi" merkezimizin bahçesinde hizmete açılacaktır. Biyolojik çeşitlilik, canlıların farklılığını ve değişkenliğini, içinde bulundukları karmaşık ekolojik yapılarla, birbirleriyle ve çevreleriyle karşılıklı etkileşimlerini ifade ettiği için projemiz öğrencilerimizle düzenleyeceğimiz arazi gezileri ile desteklenecektir. Müze ve herbaryum materyali hazırlama çalışmaları Merkez Müdürümüz Arif AYDENIZ, Biyoloji Öğretmenimiz Hatice ÜSTÜNER, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali ER DOĞAN, Prof. Dr. Mehmet ÖZ, Prof. Dr. Ramazan Süleyman GÖKTÜRK, Yrd. Doç. Dr. Mustafa YAVUZ işbirliğinde öğrencilerimizle birlikte Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü laboratuvarlarında yapılacaktır. Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi Başkanı Hacer AKDAĞ, projemize maddi destek sağlayacaklarını merkezimizi ziyaretinde söylemiştir.

Yayın: 10.02.2016 - Güncelleme: 27.06.2021 00:48 - Görüntülenme: 827

Etiketler :