Prof. Dr. Duran CANATAN Bizlerleydi...

Her yıl 25 Nisanda kutlanan Dünya DNA Günü´ nün farkındalığını oluşturmak için Biyoloji Öğretmeni Hatice Üstüner´in daveti üzerine Prof.Dr. Duran Canatan "Hastalıkların Tanısında DNA" konulu konferansını vermek üzere merkezimize gelmiştir.

Çocuk Genetik Hastalıkları, Çocuk Hematolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında sağlık hizmeti veren Prof. Dr. Duran Canatan 1996 yılında halen başkanı olduğu Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfını (AKHAV) kurmuştur. 2003 senesinden bu yana Sağlık Bakanlığı ile birlikte Ulusal Talasemi Önleme Projesini yürütmektedir. Bu proje ile ülkemizde talasemili hasta çocuk doğumu yüzde doksan azalmıştır.
     Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle bilgilerini paylaşan hocamız üstün yetenekli öğrencilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Bilgilerinden, tecrübelerinden yararlandığımız Prof. Dr. Duran Canatan hocamıza geçirdiğimiz verimli ve güzel vakit için teşekkür ederiz.

Yayın: 03.05.2016 - Güncelleme: 27.06.2021 00:33 - Görüntülenme: 538