Etiket Sonuçları: ulusalajans

“GELECEĞİN SINIFLARI BİLSEMDE"

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Türkiye Ulusal Ajansı) Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA122-SCH) faaliyeti kapsamında 2023 yılı Teklif Çağrısı döneminde okulumuz tarafından sunulan 2023-1-TR01-KA122-SCH-000163647 numaralı ve “GELECEĞİN SINIFLARI BİLSEMDE” başlıklı proje teklifimiz, uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanlar tarafından içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda seçim sürecine dâhil edilmiş olup azami 29.332,00 Avro hibe desteği ile kabul edilmiştir. Ulusal Ajansa sunulan 1750 proje teklifinden Türkiye'den 107 proje, Antalya'dan 1 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Okulumuz proje yazım ekibini tebrik eder, projenin ilimiz, okulumuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını dileriz.

Ock

TÜBİTAK tarafından hibe desteği sunulan 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlayan bir programdır.

Bu yıl 4004 programı; Milli Eğitim Bakanlığımız ve TÜBİTAK işbirliği ile matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla yürütülen Matematik seferberliği kapsamında, Matematik Yılı Özel Çağrısı olarak sunulmuştur. Bu kapsamda Türkiye genelinde TÜBİTAK'a 6000'den fazla proje başvurusu yapılmış ve sadece 40 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi olarak hazırlayıp yürütücülüğünü üstlendiğimiz, "Bilge Zeytinin Gölgesinde Matematik Sevilmez Mi?" adlı proje de desteklenmeye karar verilen 40 proje arasına girmiştir.

Projemizin hedef kitlesi Antalya ilinde sosyoekonomik açıdan en dezavantajlı grupların yerleşik olarak bulunduğu; Kepez, İbradı, Akseki, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde yer alan öğrencilerdir.

Atölye Uygulamaları, pilot uygulaması Antalya Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre ÇALIŞKAN'ın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Uygulamalar ise, 2 bin 200 yıllık bir zeytinyağı üretim köyü olan "Lyrboton Kome Antik Kenti"nde gerçekleştirilecek olan projemizde; disiplinlerarası yaklaşımla, doğa eğitimi, kriptoloji, matemateksel modellemeler, finansal okuryazarlık, yaratıcı dramanın olduğu ve birçok hesaplama yönteminin kullanıldığı etkinlikler planlanmıştır.

Planladığımız etkinlikler aracılığıyla öğrencilerimizin; doğa ve matematik arasındaki ilişkiyi anlamalarına, akıl yürütme, tahmin etme ve problem çözme gibi yaşam becerileri edinmelerine dolayısıyla da matematiği sevmelerine yardımcı olunacaktır.

Proje sonunda öğrencilerimizin matematiğe karşı olan olumsuz tutumunun değişmesi, matematiği hayata aktarabilmesinin desteklenmesi ve bu durumun akademik başarıya da olumlu yansıması beklenmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

TÜBİTAK Tarihinin gelmiş geçmiş tüm rekorlarını kırarak en başarılı kurumu olduk.

Finale 7 proje ile geldik 6 projemiz derece elde etti. Türkiye'nin en fazla ödül alan kurumu olduk.

Antalya genelinde 9 derece elde edildi. Antalya Kepez Bilsem 9 derecenin 6 sına imza attı.

Türkiye Finalinde

Coğrafya, Fizik ve Tarih alanında  TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ;

Değerler Eğitimi alanında TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ;

Biyoloji alanında TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ;

Matematik alanında TEŞVİK ödülü aldık.

16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde Tüm alanlarda en fazla derece elde eden kurum olarak TÜBİTAK TÜRKİYE BİRİNCİSİ olduk.

Antalya Kepez bilsemi Efsane olarak tarihteki yerini almada emeği olan Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi canı gönülden tebrik ederiz.

Ekm

Okulumuz, Antalya İl Mili Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Akreditasyonu ile Almanya'ya 4  ve Romanya'ya 8 öğrenci ile öğrenci hareketliliğine katıldı.  Hareketliliklerine katılan Antalya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri deneyimlerini Erasmus Days günleri kapsamında okuldaki arkadaşları ile paylaştı. Erasmus panosu ile bilgilendirme yaptılar.

Ekm

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü akreditasyonu ile Erasmus+ K1 okul eğitimi alanında Antalya Bilim ve Sanat Merkezi olarak 20-24 Haziran 2022'de Almanya'nın Schwetzingen kentinde Carl Theodor Schule'de ve 19-23 Eylül 2022'de Romanya'nın Targovişte kentinde National College Lenachita Vacarescu okuluna yaptığımız öğrenci hareketliliği sertifikalarımızı  Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törenle aldık. Bu projede bizlere yer veren Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve desteğini esirgemeyen Ar-Ge birimi çalışanları Engin Cengiz, Songül Şen, Arzu Örnek'e teşekkürlerimizi borç biliriz.

Haz

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü akreditasyonu ile Erasmus+ K1 okul eğitimi alanında Antalya Bilim ve Sanat Merkezi olarak Almanya'nın Schwetzingen kentinde yaptığımız öğrenci hareketliliği faaliyetimizi gerçekleştirdik.  "Eğitim için geridönüştür& Recycle for Education" adlı faaliyetimize 1 öğretmen 4 öğrenci ile katıldık.  Carl Theodor Schule öğretmen ve öğrencilerine derslerimizde kullandığımız ve atık malzemelerle yaptığımız eğitim materyallerimizi tanıttık.  Öğrencilerimiz Türkiye, Antalya, okulumuz ve projemizi tanıtan sunumlar yaptı. Öğrencilerimizle derslere katılarak oradaki dersler hakkında bilgi aldık. Okul müdüresinden sertifikalarımızı alarak faaliyetimizi tamamladık.

#ulusalajans

#antalyamem