Mrt

MERKEZİMİZ TARAFINDAN 42 KİŞİLİK BİR ÖĞRENCİ GRUBU İLE ASAT DURALİLER POMPA İSTASYONUNA VE HURMA ARITMA TESİSLERİNE TANITIM, ARAŞTIRMA VE BİLGİLENDİRME GEZİSİ DÜZENLENDİ.

Şbt

Okulumuz ;hazırlamış olduğu  e-Güvenlik Politikası ve e-Güvenlik Eylem planları doğrultusunda yapmış olduğu çalışmalarla ,  BRONZ e-Safety Label (e-Güvenlik Okul Etiketi) ile ödüllendirilmiştir.

Ock

TÜBİTAK tarafından hibe desteği sunulan 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlayan bir programdır.

Bu yıl 4004 programı; Milli Eğitim Bakanlığımız ve TÜBİTAK işbirliği ile matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla yürütülen Matematik seferberliği kapsamında, Matematik Yılı Özel Çağrısı olarak sunulmuştur. Bu kapsamda Türkiye genelinde TÜBİTAK'a 6000'den fazla proje başvurusu yapılmış ve sadece 40 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi olarak hazırlayıp yürütücülüğünü üstlendiğimiz, "Bilge Zeytinin Gölgesinde Matematik Sevilmez Mi?" adlı proje de desteklenmeye karar verilen 40 proje arasına girmiştir.

Projemizin hedef kitlesi Antalya ilinde sosyoekonomik açıdan en dezavantajlı grupların yerleşik olarak bulunduğu; Kepez, İbradı, Akseki, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde yer alan öğrencilerdir.

Atölye Uygulamaları, pilot uygulaması Antalya Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre ÇALIŞKAN'ın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Uygulamalar ise, 2 bin 200 yıllık bir zeytinyağı üretim köyü olan "Lyrboton Kome Antik Kenti"nde gerçekleştirilecek olan projemizde; disiplinlerarası yaklaşımla, doğa eğitimi, kriptoloji, matemateksel modellemeler, finansal okuryazarlık, yaratıcı dramanın olduğu ve birçok hesaplama yönteminin kullanıldığı etkinlikler planlanmıştır.

Planladığımız etkinlikler aracılığıyla öğrencilerimizin; doğa ve matematik arasındaki ilişkiyi anlamalarına, akıl yürütme, tahmin etme ve problem çözme gibi yaşam becerileri edinmelerine dolayısıyla da matematiği sevmelerine yardımcı olunacaktır.

Proje sonunda öğrencilerimizin matematiğe karşı olan olumsuz tutumunun değişmesi, matematiği hayata aktarabilmesinin desteklenmesi ve bu durumun akademik başarıya da olumlu yansıması beklenmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Bilim ve Sanat Merkezi il tanılama toplantımız il milli eğitim müdürmüz sayın Emre ÇALIŞKAN başkanlığında merkezimizde gerçekleştirildi.

Ock

Asat Genel Müdürü sayın İbrahim KURT'u ziyaret ederek su , çevre sorunları ve geri dönüşüm konularında ortak yapılabilecek projeler üzerine görüşme gerçekleştirildi.

Ara

9.Basaksehir İnovasyon Yarışmasında ARDITA projesiyle Hatice KÜPELİ Danışmanlığında öğrencimiz Can SIRASÖĞÜT Türkiye 1.si olmuştur

Ara

Özel Eğitim Rehberlik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Özel Yetenekli Çocukların Ebeveynleri için Aile Eğitimi Programı 1.oturumu  Psikolojik danışmanlarımız Saliha Nur Kallıkçı ve Sevdenur Ertekin   tarafından gerçekleştirildi. Eğitime katılan velilerimize ve  Rehberlik Birimimize teşekkür ederiz.

Ara

Merkezimiz sınıf öğretmeni Şeref Nur KOÇ ve İngilizce Öğretmeni Nasiye YAMAÇ ŞAHİN tarafından Antalya Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerine ERASMUS+ semineri verildi.

Ara

Türkiye geneli #Tübitak 16. Ortaokul Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışması Bölge ve Türkiye Finalinde 9 Projede 1.2,3'lük ve teşvik ödülleri kazanan ile ilimize Türkiye 1.'liği getiren öğretmen öğrencilerimizin ödül törenini gerçekleştirdik.  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından dereceye giren tüm öğrencilerimiz altın ile ödüllendirildi. Öğrencilerimize, danışmanlık yapan öğretmenlerimize ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

02.12.2022 tarihinde Anamur BİLSEM Öğretmen, Öğrenci ve Velileri tarafından merkezimiz ziyaret edilmiş, okulumuzun birimleri tanıtılarak merkez müdürümüz Arif AYDENİZ tarafından misafirlerimize yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapılmıştır. Ziyeretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Kas

9. Basaksehir İnovasyon Yarışmasında  Hatice Küpeli danışmanlığında öğrencilerimiz Büşra Nur İnci , Elif Bilge Kas projeleri sende odaklan sende oyna ile ve Can Sirasogut aquaponik robotik dikey tarim ile Türkiye Finalisti olmuşlardır.

Kas

29.11.2022 Tarihinde Merkemizde Yaşam Onkoloji Merkezinden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof Dr Hasan Şenol Coşkun ve Onkolog Cerrah Operatör Dr Haluk Belen tarafından  velilerimize Serviks ve Meme Kanseri  konulu seminer verildi.

Kas

15 Kasım 2022 tarihinde kaybettiğimiz Fen Bilgisi Öğretmenimiz Ümit ÇETİNKAYA'yı dularla andık. Hocamızın vefatından önce almış oduğu henüz tarafına iltilmemiş olan Üstün Başarı belgesi Merkez Müdürümüz Arif AYDENİZ tarafından ailesine takdim edilmiş, ruhu için merkezimiz bahçesinde pişi dağıtılmıştır. Bilsem ailesi olarak merhume Ümit Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.